14 septembrie 2010

Basme

Sunt o mamica fericita din toate punctele de vedere. Stiu ca par subiectiva, dar cand esti anuntat ca tocmai a iesit din tipar carticica cu basme in care fiul tau este autor, parca nu-ti mai ajunge lumea...Ii multumesc deosebit doamnei profesoare de limba romana Valeria Margarit care, pe langa faptul ca a avut vointa, increderea si rabdarea necesare sa indrume copiii sa scrie, este si o femeie minunata. Multumim din suflet!

Later edit:
V-am promis o particica de poveste. Cu acordul autorului (:P), asta e:

       "Lupul alb

       A fost odata ca niciodata etc.
       A fost odata un imparat mare si puternic ce avea trei feciori si, pentru ca nu mai avea mult de trait, caci era batran si necajit, trebuia sa aleaga unul sa stapaneasca imparatia lui dupa ce el va muri.
       Imparatul nostru avea o imparatie mare, mare. Si era frumoasa si plina de bogatii, de gradini si de castele. Iar in castelul cel mare, cu cele patru turnuri ce vegheaza peste imparatie, imparatul isi chema fiii la dansul.
       - Feciorii mei, zise el, acum eu sunt batran si ma voi duce cat de curand de pe lumea asta. Iata a sosit vremea sa aleg dintre voi pe mostenitorul tronului meu.
 ...............................
       Se duse fiul in grajd, dar nu-si lua un cal frumos, ci un cal credincios, iscusit, puternic si iute.
       Si cum calari,
       Timpul parca se opri.
       Acum il vedeai,
       Acum nici nu-l mai zareai.
       Acolo, in Padurea Linistita, fiul cauta ce cauta, pana isi pierdu speranta. Si se aseza si el pe un trunchi de copac, intristat.
       - Stapane, ii spuse calul, nu te lasa pagubas ca fratii tai ce au adus minciuni tatalui tau."

Una peste alta binele si adevarul inving in toate basmele, ca atare mesajul final este unul pozitiv. Ceea ce mi s-a parut laudabil si incurajator pentru copii a fost mentiunea din carte a doamnei profesoare cu privire la primele doua basme (din unsprezece total) care nu au avut nevoie de nici un fel de editare, modificare sau corectare gramaticala. Sigur, unul din ele este al fiului meu. :)

8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...